Nieuws


Welkom in Woudsend : nu ook op Facebook en Instagram

Volg  "Welkom in Woudsend" op Facebook en Instagram.

Het officiële account van de werkgroep Woudsend Promotie.Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober in Woudsend

Op zaterdag 30 oktober zal tijdens de Nacht van de Nacht in Woudsend een programma in De Karmel worden georganiseerd met verhalen en presentaties. Dit programma wordt georganiseerd door Woudsend Promotie i.s.m. Duurzaam Woudsend, Friese Milieu Federatie en Nacht van de Nacht. 

Vanuit Woudsend zullen delen van het programma door middel van een livestream uitgezonden worden als landelijk programma van de Nacht van de Nacht. 

Het programma vindt plaats in 4 sessies. De toegang is vrij.


Programma (onder voorbehoud)

19.00 uur   Start Livestream: Welkom en opening

19.10 uur   Jeffrey Bout, sterrenkundige:  “Ontdek de sterrenhemel”           
                   www.sterrenkundevoorjou.nl

20.00 uur   Marjolijn van Heemstra, schrijfster,
                     over haar boek “In lichtjaren heeft niemand haast”  
                     en over haar project “De Nacht-Wacht” www.marjolijnvanheemstra.nl

21.00 uur  Korte herhalingsprogramma, Jeffrey Bout: “Ontdek de sterrenhemel”

21.30 uur   Idem,  Marjolijn van Heemstra over haar boek en haar project.

22.00 uur  Einde programma

Er is nog plaats, meldt u aan via ons mailadres.

Meldt u aan voor een lezing

In verband met de 1,5 meter-maatregel kunnen er per sessie maximaal 35 bezoekers in "De Karmel". Daarom kan men zich van te voren inschrijven voor een sessie via mailadres: n8vdn8woudsend@gmail.com met duidelijke vermelding van naam, aantal reserveringen en de tijd. 

Degenen die geen plaats hebben, kunnen het programma, direct of achteraf, nog volgen via een livestream die nog bekendgemaakt zal worden. 

We gaan nog onderzoeken of het mogelijk is weer een route ‘Woudsend in kaarslicht’ te maken. Dit wel onder voorbehoud van de coronaontwikkelingen en dan geldende maatregelen.

https://www.facebook.com/N8vdN8Woudsend/


Landelijke organisatie
https://www.nachtvandenacht.nl/
https://www.facebook.com/Nachtvandenacht/Nieuwe expositie Galerie LYTS vanaf zondag 29 augustus 2021

Op zondag, 29 augustus, start LYTS met haar tweede zomer(verkoop)expositie. De tentoonstelling bevat zo’n 80 (!) schilderijen van Johan Haanstra (1914-1991) en zijn weduwe Ina Hogen Esch (1946). De unieke verzameling schilderijen is nooit eerder in deze omvang getoond en geeft goed beeld van hun beider oeuvre. Tevens kunt u bij Galerie LYTS bronzen beelden van de veelzijdige kunstenaar Ad van den Boom (1959) bewonderen.

De expositie loopt van zondag 29 augustus t/m zondag 10 oktober 2021.
Tijdens de expositie is Galerie LYTS elk weekend geopend.

Tevens open op afspraak. Lees meer.Elfstegentocht in Top 5 Wandelroutes VVV Waterland van Friesland

De VVV van onze regio heeft vijf favoriete wandelroutes in Friesland voor je op een rijtje gezet. Ook de Elfstegentocht van Woudsend is in dit rijtje opgenomen. 

Deze wandeltocht van ca. 2 1/2 km door het oude historische deel van Woudsend is zeker een aanrader en op elk moment te lopen. Een leuke activiteit voor jong en oud.

Folders zijn verkrijgbaar in het dorp, o.a. bij de VVV locatie aan de Waechswâl 5, Woudsend.

Lees hier meer over de 5 favoriete wandelroutes in Friesland


Ook het tijdschrift Noorderland schreef over de unieke 11 stegentocht, lees meer.Nieuw vanaf 7 juli 2021: Unieke vaartocht met gids

Maak kennis met Woudsend en geniet van een vaartocht op het mini-skûtsje “ús Edse”. Dit prachtige scheepje biedt plaats aan 12 gasten. De tocht voert langs de oevers van Woudsend e.o. en duurt ongeveer anderhalf uur. U maakt kennis met het dorp: de historische panden, molens, kerken, het nabijgelegen natuureiland Gouden Boaiem en andere markante punten. 

Er wordt gevaren in de maanden juli en augustus op 
woensdagavond om 19.00 uur, zaterdagmiddag 13.00 en 15.00 uur en zondagmiddag om 13.00 uur.  In overleg zijn aparte afspraken te maken voor groepen.

U dient vooraf te reserveren. Lees meer.Muziekvoorstelling "Reis nei it gelok" op vrijdag 17 september

Een muziekvoorstelling door nieuw talent uit eigen dorp 

Op vrijdag 17 september, 19.00 uur, klinkt er muziek in de haven van Wâldsein! Wâldseinder muzikanten en hun collega’s laten dan van zich horen.

Op latere leeftijd een muziekinstrument leren bespelen en samen een orkest vormen? Dat kan! De muzikanten van Mienskipsorkest Wâldsein en Top en Twel zijn daarvan het bewijs. Samen muziek maken maakt hen gelukkig. Dát laten ze horen en zien in de verrassende en interactieve muziekvoorstelling "Reis nei it gelok".

Vrijdag 17 september 2021, 19.00 uur, Bij Camping De Rakken, Lynbaen 10 Woudsend (op het veld bij de receptie van de camping)

met:   Mienskipsorkest Wâldsein   -   Mienskipsorkest Top en Twel  -  De Pôllesjongers   -  Henk van der Veer (presentatie)

De toegang is gratis, wel graag van te voren aanmelden!
Tel. 06 - 11 641 742 of muzyk@mearmeimuzyk.nlZATERDAG 11 SEPTEMBER 2021  -  OPEN MONUMENTENDAG WOUDSEND  -  UIT-FESTIVAL  -  BOERENMARKT
Een dag vol activiteiten in Woudsend (Friesland)

MONUMENTEN, MUZIEK, MARKT EN MEER....  11 september 2021

Open Monumentendag en UIT-Festival Woudsend 

In Woudsend wordt op zaterdag 11 september 2021 de Open Monumentendag weer gecombineerd met het UIT-Festival Súdwest-Fryslân. 

Gespreid over het hele dorp zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die verbonden zijn met routes door en rond het hele dorp.   Lees meerExtra editie Boerenmarkt op zaterdag 11 september 2021

De inmiddels bekende Boerenmarkt wordt in de zomervakantie elke donderdag in Woudsend georganiseerd. Wegens groot succes is er dit jaar een extra editie tijdens Open Monumentendag, zaterdag 11 september.


Van 11.00 tot 17.00 uur kunt u in de open lucht winkelen op de markt.


Op de markt vindt u een gevarieerd aanbod verse streekproducten en andere verrassende artikelen.

Gezellige markt met ruim 30 standhouders.Woudsend maandag 2 augustus 2021 op radio en TV

Deze zomer bezoekt Omrop Fryslân met het programma "Simmer yn Fryslân" dorpen en steden in Friesland. Maandag 2 augustus is Woudsend "doarp fan 'e dei" (het dorp van de dag) en komt Simmer yn Fryslân opnamen maken in Woudsend. Met verspreid over de dag verschillende interviews met inwoners van Woudsend.

Het programma is op maandag 2 augustus te volgen op radio en TV. 
Overdag is "Simmer yn Fryslân" vanaf 07.30 uur op de radio te volgen.
Vanaf 17.15 uur is het dorp van de dag te bekijken op TV.Boerenmarkt Woudsend, vanaf 15 juli, 7x op donderdag (11.00-17.00)

Ook dit jaar wordt op zeven achtereenvolgende donderdagen in de zomervakantie de bekende Boerenmarkt* in Woudsend georganiseerd. Op de markt vindt u elke donderdag een gevarieerd aanbod verse streekproducten en andere verrassende artikelen. We verwachten dit jaar opnieuw ruim 25 standhouders per donderdag te mogen verwelkomen.

* Met corona-maatregelen zoals o.a. de 1,5 meter regel en eenrichtingsverkeer (looproute) langs de marktkramen.

 

Artikel over de Boerenmarkt in vakblad Markt-Visie

Om alvast in de Boerenmarkt-sfeer te komen wijzen wij u op een leuk artikel over de Boerenmarkt van Woudsend uit “Markt-Visie”, het vakblad voor de ambulante handel.  Tsjerkepaad: Kerken Woudsend geopend voor bezichtiging

Vanaf zaterdagmiddag 3 juli tot en met 11 september 2021 zijn beide kerken van Woudsend weer elke zaterdagmiddag geopend voor publiek.

U bent op zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur van harte welkom in de PKN kerk "De Karmel" (bouwjaar 1837) en de RK "Sint Michaëlkerk" (bouwjaar 1792).

Met exposities in de kerken en verkoop van 2e handsboeken in de RK kerk.

In beide kerken zijn gastvrouwen en/of gastheren aanwezig die graag meer vertellen over deze bijzondere gebouwen.

Lees meer.VIP Tour gaat vanaf zaterdag 3 juli weer van start

In juli en augustus kunt u op zaterdagmiddag deelnemen aan de VIP tour. Een dorpswandeling door historisch Woudsend gecombineerd met een vaartochtje met een klassieke praam. 

Iedere zaterdag van 3 juli tot en met 28 augustus 2021 van 14.00 uur tot 17.00 uur.


U dient vooraf te reserveren. Lees meer.Zomerexpositie 2021 Iris > AndersMooi vanaf zaterdag 22 mei 2021

Op 22 mei start de zomerexpositie van IrisAndersMooi, dit jaar met negen kunstenaars, waaronder Dirk de Keyzer, Marc Deeleman, Bien Velds, Hans Janssen, Jikke van der Waal en Aly van der Wal. 

De galerie is van 22 mei tot en met 29 augustus elke zaterdag, zondag en op feestdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur (of op afspraak). Lees meer.GrootSneek maakt kort filmpje in Woudsend

GrootSneek, bekend van de maandelijkse krant, neemt elke maand een kort filmpje op in een dorp in de buurt van Sneek. De serie heet "dorp uitgelicht" en heeft tot doel inwoners van de regio te attenderen op de vele dorpen, bezienswaardigheden en voorzieningen. In april 2021 zijn er opnamen gemaakt in Woudsend. Dit in samenwerking met Woudsend Promotie, Ondernemersvereniging Woudsend en Dorpsbelangen Woudsend e.o. 

De film betreft een stage-project en is te bekijken via youtube, klik hier.


WOUDSEND PROMOTIE
Website met toeristische informatie over het watersportdorp Woudsend.
Woudsend Promotie werkt samen met de Ondernemersvereniging van Woudsend.