NieuwsWelkom in Woudsend vanaf nu ook op Facebook en Instagram   -   Het officiële account van de werkgroep Woudsend Promotie


Nieuwe expositie "Keunst fan Tichtby" in Galerie LYTS


Vanaf vrijdag 24 november tot en met zaterdag 16 december 2023
Elke vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

Kunst van lokale kunstenaars, te bewonderen op:
vrijdag 24 november en zaterdag 25 november
vrijdag 1 december en zaterdag 2 december
vrijdag 8 december en zaterdag 9 december
vrijdag 15 december en zaterdag 16 december

Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur
Plaats: Galerie LYTS, Midstrjitte 63, Woudsend

Lees meerWOUDSEND IN KERSTSFEER  *  KERSTMARKT & MUZIEK

KRYST YN WÂLDSEIN, vrijdag 15 december van 16.00-21.00 uur

Kom op vrijdag 15 december naar Woudsend en bezoek de kerstmarkt van 16.00 tot 21.00 uur. De kerstmarkt wordt gehouden in de gezellige Midstrjitte en op de Iewâl. 

De muziek wordt verzorgd door het Mienskipsorkest Wâldsein, de koren De Reinbôge, Koor Om ‘e Nocht en Shantykoor De Pôllesjongers. De muzikanten en de zangers starten om 19.00 uur bij Dorpshuis MFC “De Driuwpôlle”, waarna ze de muziek op de kerstmarkt ten gehore gaan brengen. 

Het orkest gaat optreden in PKN Kerk De Karmel. 

Om 21.00 uur is er een gezamenlijke muzikale afsluiting bij het dorpshuis. Er is daar gelegenheid om wat te drinken en na te praten.

Er is niks mooier dan samen muziek maken en zingen. Daarom zorgen we ervoor dat het publiek ook mee kan zingen. En er is nog meer om de kerstsfeer te bevorderen! Elkenien fan herte wolkom op 15 desimber!

Datum:  Vrijdag 15 december 2023
Tijd: van 16.00 tot 21.00 uur
Muziek vanaf 19.00 uur
Plaats: Centrum Woudsend en Dorpshuis


Gezellige kerstmarkt - Kerken en molens geopend - Muziek van mienskipsorkest en verschillende koren - Dorp sfeervol verlichtRK Sint Michaëlkerk en vergaderkamer geopend tijdens Kerstmarkt op vrijdag 15 december 


Sint Michaëlkerk geopend van 16.00 tot 20.30 uur
Kom langs in de RK kerk, de kerststal is al opgebouwd.

Michaëlkeamer open vanaf 16.00 tot 20.30 uur - Midstrjitte 46

Tijdens de kerstmarkt wordt er een verkoping georganiseerd in de Michaëlkeamer, dit is de vergaderkamer van de RK-locatie Woudsend, ingang Midstrjitte 46. 

U bent van harte welkom. Er zullen tweedehands boeken en andere leuke artikelen worden verkocht.

De opbrengst is voor een goed doel. Het is voor de restauratie van het altaarstuk in de RK Sint Michaëlkerk. Het altaarstuk “De opwekking van Lazarus” is van historische waarde. Bijzonder is dat het bijna 200 jaar geleden (in 1824) is geschilderd door de Woudsender kunstschilder Otto de Boer (1797-1856).

Verkoping tweedehands boeken en andere leuke artikelenROON STAAL MET KERSTPROGRAMMA EN NIEUW KERSTALBUM IN WOUDSEND OP VRIJDAG 22 DECEMBER


Van 7 t/m 23 december tourt zanger en pianist Roon Staal met zijn nieuwe kerstprogramma door Nederland. Op vrijdag 22 december doet hij "De Karmel" in Woudsend aan. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is vanaf 19.30 uur open.

Magische kerstsfeer

Met zijn warme tenor-stem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen naar een magische kerstsfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon zowel in het Engels als Nederlands bekende kerst songs op authentieke wijze met ook werken van zijn nieuwe, inmiddels derde kerstalbum: The Christmas Album III.

Musical en buitenland
Als kind stond Staal al op de theater planken en in TV studio's met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde Staal de kinderrol Gavroche in het Carré theater en als jonge twintiger nam hij de titeltol in de rock-opera 'Tommy' op zich met lovende kritieken ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn en met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grote theaters aandeed en wat hem een musical award nominatie opleverde. Met name daarna trad Roon veel op in het verre Oosten van Rusland en Japan met zijn solo werk terwijl hij in Nederland nu zo'n 5 touren per jaar houdt.

Reserveringen
Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website of via 06-15403125. Tickets kosten € 22,50. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang voor € 12,50. 

U bent van harte welkom!

Lees meerKerstgala met Disco Daddies in Eetcafé De Pleats te Woudsend op zaterdag 23 december - Black tie with a touch of Pink

Kerstgala met muziek uit de jaren 70, 80 tot heden
vanaf 21.30 uur in Eetcafé De Pleats, Waechswâl, Woudsend

Entree: €  10,-- per persoon

3-gangen menu (voorafgaand aan het kerstgala) - vooraf reserveren
Voorafgaand aan het Kerstgala is s er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk 3-gangen keuze menu voor € 35,50 p.p.. Wanneer je komt eten is de entree van het kerstgala gratis. Graag vooraf reserveren voor het diner.Boerenmarkt Woudsend Elke donderdag in de zomervakantieUnieke vaartocht met gids: afvaarten in mei t/m september 

Maak kennis met Woudsend en geniet van een vaartocht op het mini-skûtsje “Ús Edse”. Dit prachtige scheepje biedt plaats aan 12 gasten. De tocht voert langs de oevers van Woudsend e.o. en duurt ongeveer anderhalf uur. 

U maakt kennis met het dorp: de historische panden, molens, kerken, het nabijgelegen natuureiland Gouden Boaiem en andere markante punten. Er wordt gevaren vanaf mei tot en met september. 

Afvaarten in juli en augustus op woensdag, zaterdag, zondag.
In de zomervakantie ook op donderdag tijdens de Boerenmarkt.
Afvaarten buiten het seizoen op woensdag en zaterdag.
Vogels spotten op de Gouden Boaiem op maandag en vrijdag.

U dient vooraf te reserveren. Lees meer.

In overleg zijn aparte afspraken te maken voor groepen.Elfdorpenroute in Friesland * Fietsroute langs 11 Friese dorpjes

Ben je op zoek naar een meerdaagse fietsroute die je dwars door Zuidwest Friesland leidt, zoek dan niet verder. 

Deze Elfdorpenroute, niet te verwarren met de Elfstedentocht, is 170 kilometer lang en voert je dwars door 11 leuke, mooie en gezellige dorpjes van Zuidwest Friesland. Het ene dorp is piepklein, een volgend dorp zou zo door kunnen gaan voor een Elfstedenstad. 

Tijdens deze Elfdorpenroute ontdek je 11 van de 133 dorpen die Waterland van Friesland rijk is. De route is erg afwisselend, van het weidse platteland tot het glooiende en bosrijke Gaasterland tot de oevers van het IJssel- en Sneekermeer. Wanneer ga jij deze leuke Elfdorpenroute fietsen?
Lees meerTheater: Voor en door Woudsend
Vanuit Prop (Woudsend) is onlangs een nieuw initiatief gestart met de werktitel "Voor en door Woudsend". Het idee is om een Woudsender theaterproductie op poten te zetten met als thema het verleden en de toekomst van Woudsend.

Rond juni 2025 zullen de uitvoeringen zijn. Oktober 2023 komen we voor het eerst bij elkaar. We? Ja, we, jij en ik, want het is immers "voor en door Woudsend".  Lees meerElfstegentocht in Top 5 Wandelroutes VVV Waterland van Friesland

De VVV van onze regio heeft vijf favoriete wandelroutes in Friesland voor je op een rijtje gezet. Ook de Elfstegentocht van Woudsend is in dit rijtje opgenomen. 

Deze wandeltocht van ca. 2 ½ km door het oude historische deel van Woudsend is zeker een aanrader en op elk moment te lopen. Een leuke activiteit voor jong en oud.

Folders zijn verkrijgbaar in het dorp, o.a. bij de VVV locatie aan de Waechswâl 5, Woudsend.

Lees hier meer over de 5 favoriete wandelroutes in Friesland


Ook het tijdschrift Noorderland schreef over de unieke 11 stegentocht, lees meer.Varen in november, december of zelfs in januari. Werken dan de bruggen wel? En waar kun je leuk overnachten en lekker eten? Pieter en Marieke van De Canicula zochten het voor je uit. Bekijk hier hun videoblog over doorvaren in Zuidwest Friesland! De vaartocht is samengesteld in samenwerking met VVV Waterland van Friesland .

Pieter en Marieke van “De Canicula” bezoeken Woudsend

Met de motorboot “De Canicula” ontdekken Pieter en Marieke Nederland vanaf het water. Van deze avonturen en ervaringen maken ze mooie video’s/filmpjes. Deze video’s zijn online te bekijken. Dit jaar zijn er prachtige opnamen gemaakt in Woudsend. Bekijk hier de video’s:

Varen in november
Video “Doorvaren in de winter 2022-9”

Woudsend ontdekken d.m.v. de 11 Stegentocht
Video “Het geheim van Woudsend 2022-1”

Vaartochtje met de motorboot
Video “Van Sloten naar Woudsend”

Voor nog meer vaar-video’s van Pieter en Marieke kijk je op Facebook, op de website of op het Youtube-kanaal.
Welkom in Woudsend .nl

Overzicht Evenementen en activiteiten 2023


Raadpleeg de pagina "Evenementen" voor het meest recente overzicht evenementen en activiteiten in Woudsend.


Geef evenementen en activiteiten door aan Woudsend PromotieRondvaart, SUPPEN, zeilen en overnachten bij Sail Events Friesland

Sail Events Friesland biedt verschillende Lemsteraak-arrangementen en evenementen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Met een Zweedse klassieke Snippa worden rondvaarten verzorgd.
Tevens worden er zeillessen en SUP & Sail activiteiten georganiseerd.


Kijk op de
website voor het totale aanbod activiteiten.


Sail Events Friesland is gevestigd in Woudsend.GrootSneek maakt kort filmpje in Woudsend

GrootSneek, bekend van de maandelijkse krant, neemt elke maand een kort filmpje op in een dorp in de buurt van Sneek. De serie heet "dorp uitgelicht" en heeft tot doel inwoners van de regio te attenderen op de vele dorpen, bezienswaardigheden en voorzieningen. In april 2021 zijn er opnamen gemaakt in Woudsend. Dit in samenwerking met Woudsend Promotie, Ondernemersvereniging Woudsend en Dorpsbelangen Woudsend e.o. 

De film betreft een stage-project en is te bekijken via youtube, klik hier.


WOUDSEND PROMOTIE
Website met toeristische informatie over het watersportdorp Woudsend.
Woudsend Promotie werkt samen met de Ondernemersvereniging van Woudsend.