Nieuws

Welkom in Woudsend : nu ook op Facebook en Instagram

Volg  "Welkom in Woudsend" op Facebook en Instagram.

Het officiële account van de werkgroep Woudsend Promotie.Elfstegentocht in Top 5 Wandelroutes VVV Waterland van Friesland

De VVV van onze regio heeft vijf favoriete wandelroutes in Friesland voor je op een rijtje gezet. Ook de Elfstegentocht van Woudsend is in dit rijtje opgenomen. 

Deze wandeltocht van ca. 2 ½ km door het oude historische deel van Woudsend is zeker een aanrader en op elk moment te lopen. Een leuke activiteit voor jong en oud.

Folders zijn verkrijgbaar in het dorp, o.a. bij de VVV locatie aan de Waechswâl 5, Woudsend.

Lees hier meer over de 5 favoriete wandelroutes in Friesland


Ook het tijdschrift Noorderland schreef over de unieke 11 stegentocht, lees meer.Boerenmarkt Woudsend, vanaf 14 juli, 7x op donderdag (11.00-17.00)

Ook in 2022 wordt op zeven achtereenvolgende donderdagen in de zomervakantie de bekende Boerenmarkt* in Woudsend georganiseerd. Op de markt vindt u elke donderdag een gevarieerd aanbod verse streekproducten en andere verrassende artikelen. We verwachten dit jaar opnieuw ruim 25 standhouders per donderdag te mogen verwelkomen.

* Met corona-maatregelen zoals o.a. de 1,5 meter regel en eenrichtingsverkeer (looproute) langs de marktkramen.

 

Artikel over de Boerenmarkt in vakblad Markt-Visie

Om alvast in de Boerenmarkt-sfeer te komen wijzen wij u op een leuk artikel over de Boerenmarkt van Woudsend uit “Markt-Visie”, het vakblad voor de ambulante handel.   


Foto's en artikelen van de Boerenmarkt in 2021, lees meerKEUNST FAN TICHTBIJ -  Expositie van vijf kunstenaars uit Woudsend

Nieuwe expositie Galerie LYTS vanaf 26 november 2021 


Galerie LYTS in Woudsend houdt van 26 november tot en met 18 december de eerste editie van ‘Keunst fan Tichtby’. 

In de galerie aan de Midstrjitte 63 is elke vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur kunst te zien van vijf kunstenaars uit Woudsend. Om de beurt zullen de kunstenaars ook zelf aanwezig zijn.

De kunstenaars zijn:
Wijnand Vlok
Titia Sibson
Karina van Lent
Geeske Bangma
Geertrui van Leeuwen.  


Expositie Keunst fan Tichtbij

Galerie LYTS,
Midstrjitte 63, Woudsend
26 november tot en met 18 december 2021
elke vrijdag- en zaterdagmiddag
van 13.00 tot 17.00 uur

Lees meer.Nieuw vanaf 7 juli 2021: Unieke vaartocht met gids

Maak kennis met Woudsend en geniet van een vaartocht op het mini-skûtsje “ús Edse”. Dit prachtige scheepje biedt plaats aan 12 gasten. De tocht voert langs de oevers van Woudsend e.o. en duurt ongeveer anderhalf uur. U maakt kennis met het dorp: de historische panden, molens, kerken, het nabijgelegen natuureiland Gouden Boaiem en andere markante punten. 

Er wordt gevaren in de maanden juli en augustus op 
woensdagavond om 19.00 uur, zaterdagmiddag 13.00 en 15.00 uur en zondagmiddag om 13.00 uur.  In overleg zijn aparte afspraken te maken voor groepen.

U dient vooraf te reserveren. Lees meer.Landelijke livestream Nacht van de Nacht vanuit Woudsend

Het landelijke programma van de Nacht van de Nacht werd dit jaar uitgezonden vanuit PKN kerk "De Karmel" in Woudsend en Fort Vechten te Utrecht.

De presentaties van sterrenkundige Jeffrey Bout en schrijfster Marjolijn van Heemstra zijn opgenomen in Woudsend. De masterclass nachtfotografie van Johan van der Wielen is opgenomen in Utrecht.

Het gehele programma is te bekijken via Youtube, klik hier.Muziekvoorstelling "Reis nei it gelok" op vrijdag 17 september

Een muziekvoorstelling door nieuw talent uit eigen dorp 

Op vrijdag 17 september, 19.00 uur, klinkt er muziek in de haven van Wâldsein! Wâldseinder muzikanten en hun collega’s laten dan van zich horen.

Op latere leeftijd een muziekinstrument leren bespelen en samen een orkest vormen? Dat kan! De muzikanten van Mienskipsorkest Wâldsein en Top en Twel zijn daarvan het bewijs. Samen muziek maken maakt hen gelukkig. Dát laten ze horen en zien in de verrassende en interactieve muziekvoorstelling "Reis nei it gelok".

Vrijdag 17 september 2021, 19.00 uur, Bij Camping De Rakken, Lynbaen 10 Woudsend (op het veld bij de receptie van de camping)

met:   Mienskipsorkest Wâldsein   -   Mienskipsorkest Top en Twel  -  De Pôllesjongers   -  Henk van der Veer (presentatie)

De toegang is gratis, wel graag van te voren aanmelden!
Tel. 06 - 11 641 742 of muzyk@mearmeimuzyk.nlMONUMENTEN, MUZIEK, MARKT EN MEER....  11 september 2021

Open Monumentendag en UIT-Festival Woudsend 

In Woudsend wordt op zaterdag 11 september 2021 de Open Monumentendag weer gecombineerd met het UIT-Festival Súdwest-Fryslân. 

Gespreid over het hele dorp zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die verbonden zijn met routes door en rond het hele dorp.   Lees meerWoudsend maandag 2 augustus 2021 op radio en TV

Deze zomer bezoekt Omrop Fryslân met het programma "Simmer yn Fryslân" dorpen en steden in Friesland. Maandag 2 augustus is Woudsend "doarp fan 'e dei" (het dorp van de dag) en komt Simmer yn Fryslân opnamen maken in Woudsend. Met verspreid over de dag verschillende interviews met inwoners van Woudsend.

Het programma is op maandag 2 augustus te volgen op radio en TV. 
Overdag is "Simmer yn Fryslân" vanaf 07.30 uur op de radio te volgen.
Vanaf 17.15 uur is het dorp van de dag te bekijken op TV.Tsjerkepaad: Kerken Woudsend geopend voor bezichtiging

Vanaf zaterdagmiddag 3 juli tot en met 11 september 2021 zijn beide kerken van Woudsend weer elke zaterdagmiddag geopend voor publiek.

U bent op zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur van harte welkom in de PKN kerk "De Karmel" (bouwjaar 1837) en de RK "Sint Michaëlkerk" (bouwjaar 1792).

Met exposities in de kerken en verkoop van 2e handsboeken in de RK kerk.

In beide kerken zijn gastvrouwen en/of gastheren aanwezig die graag meer vertellen over deze bijzondere gebouwen.

Lees meer.GrootSneek maakt kort filmpje in Woudsend

GrootSneek, bekend van de maandelijkse krant, neemt elke maand een kort filmpje op in een dorp in de buurt van Sneek. De serie heet "dorp uitgelicht" en heeft tot doel inwoners van de regio te attenderen op de vele dorpen, bezienswaardigheden en voorzieningen. In april 2021 zijn er opnamen gemaakt in Woudsend. Dit in samenwerking met Woudsend Promotie, Ondernemersvereniging Woudsend en Dorpsbelangen Woudsend e.o. 

De film betreft een stage-project en is te bekijken via youtube, klik hier.


WOUDSEND PROMOTIE
Website met toeristische informatie over het watersportdorp Woudsend.
Woudsend Promotie werkt samen met de Ondernemersvereniging van Woudsend.