Nieuws


Welkom in Woudsend : nu ook op Facebook en Instagram

Volg  "Welkom in Woudsend" op Facebook en Instagram.

Het officiële account van de werkgroep Woudsend Promotie.Woudsend maandag 2 augustus 2021 op radio en TV

Deze zomer bezoekt Omrop Fryslân met het programma "Simmer yn Fryslân" dorpen en steden in Friesland. Maandag 2 augustus is Woudsend "doarp fan 'e dei" (het dorp van de dag) en komt Simmer yn Fryslân opnamen maken in Woudsend. Met verspreid over de dag verschillende interviews met inwoners van Woudsend.

Het programma is op maandag 2 augustus te volgen op radio en TV. 
Overdag is "Simmer yn Fryslân" vanaf 08.00 uur op de radio te volgen.
Vanaf 17.15 uur is het dorp van de dag te bekijken op TV.Boerenmarkt Woudsend, vanaf 15 juli, 7x op donderdag (11.00-17.00)

Ook dit jaar wordt op zeven achtereenvolgende donderdagen in de zomervakantie de bekende Boerenmarkt* in Woudsend georganiseerd. Op de markt vindt u elke donderdag een gevarieerd aanbod verse streekproducten en andere verrassende artikelen. We verwachten dit jaar opnieuw ruim 25 standhouders per donderdag te mogen verwelkomen.

* Met corona-maatregelen zoals o.a. de 1,5 meter regel en eenrichtingsverkeer (looproute) langs de marktkramen.

 

Artikel over de Boerenmarkt in vakblad Markt-Visie

Om alvast in de Boerenmarkt-sfeer te komen wijzen wij u op een leuk artikel over de Boerenmarkt van Woudsend uit “Markt-Visie”, het vakblad voor de ambulante handel.  Nieuw vanaf 7 juli 2021: Unieke vaartocht met gids

Maak kennis met Woudsend en geniet van een vaartocht op het mini-skûtsje “ús Edse”. Dit prachtige scheepje biedt plaats aan 12 gasten. De tocht voert langs de oevers van Woudsend e.o. en duurt ongeveer anderhalf uur. U maakt kennis met het dorp: de historische panden, molens, kerken, het nabijgelegen natuureiland Gouden Boaiem en andere markante punten. 

Er wordt gevaren in de maanden juli en augustus op 
woensdagavond om 19.00 uur, zaterdagmiddag 13.00 en 15.00 uur en zondagmiddag om 13.00 uur.  In overleg zijn aparte afspraken te maken voor groepen.

U dient vooraf te reserveren. Lees meer.Tsjerkepaad: Kerken Woudsend geopend voor bezichtiging

Vanaf zaterdagmiddag 3 juli tot en met 11 september 2021 zijn beide kerken van Woudsend weer elke zaterdagmiddag geopend voor publiek.

U bent op zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur van harte welkom in de PKN kerk "De Karmel" (bouwjaar 1837) en de RK "Sint Michaëlkerk" (bouwjaar 1792).

Met exposities in de kerken en verkoop van 2e handsboeken in de RK kerk.

In beide kerken zijn gastvrouwen en/of gastheren aanwezig die graag meer vertellen over deze bijzondere gebouwen.

Lees meer.VIP Tour gaat vanaf zaterdag 3 juli weer van start

In juli en augustus kunt u op zaterdagmiddag deelnemen aan de VIP tour. Een dorpswandeling door historisch Woudsend gecombineerd met een vaartochtje met een klassieke praam. 

Iedere zaterdag van 3 juli tot en met 28 augustus 2021 van 14.00 uur tot 17.00 uur.


U dient vooraf te reserveren. Lees meer.Zomerexpositie 2021 Galerie LYTS vanaf zaterdag 3 juli 2021

Bezoek deze zomer de twee exposities van Galerie LYTS in Woudsend
      Expositie 3 juli t/m 22 augustus:

      Werken van Marianne Brouwer en Frank Dekkers
      Bronzen beelden van Ad van den Boom
      Schilderijen uit eigen collectie
          Expositie 29 augustus t/m 10 oktober:
          Werken van Johan Haanstra en Ina Hogen Esch
          Schilderijen uit eigen collectie
De galerie is van 3 juli tot en met 10 oktober elk weekend geopend.
Tevens open op afspraak. Lees meer.Zomerexpositie 2021 Iris > AndersMooi vanaf zaterdag 22 mei 2021

Op 22 mei start de zomerexpositie van IrisAndersMooi, dit jaar met negen kunstenaars, waaronder Dirk de Keyzer, Marc Deeleman, Bien Velds, Hans Janssen, Jikke van der Waal en Aly van der Wal. 

De galerie is van 22 mei tot en met 29 augustus elke zaterdag, zondag en op feestdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur (of op afspraak). Lees meer.GrootSneek maakt kort filmpje in Woudsend

GrootSneek, bekend van de maandelijkse krant, neemt elke maand een kort filmpje op in een dorp in de buurt van Sneek. De serie heet "dorp uitgelicht" en heeft tot doel inwoners van de regio te attenderen op de vele dorpen, bezienswaardigheden en voorzieningen. In april 2021 zijn er opnamen gemaakt in Woudsend. Dit in samenwerking met Woudsend Promotie, Ondernemersvereniging Woudsend en Dorpsbelangen Woudsend e.o. 

De film betreft een stage-project en is te bekijken via youtube, klik hier.Elfstegentocht in Top 5 Wandelroutes VVV Waterland van Friesland

De VVV van onze regio heeft vijf favoriete wandelroutes in Friesland voor je op een rijtje gezet. Ook de Elfstegentocht van Woudsend is in dit rijtje opgenomen. 

Deze wandeltocht van ca. 2 1/2 km door het oude historische deel van Woudsend is zeker een aanrader en op elk moment te lopen. Een leuke activiteit voor jong en oud.

Folders zijn verkrijgbaar bij Bakkerij Visser, Op 'e Romte, Woudsend.

Lees hier meer over de 5 favoriete wandelroutes in Friesland


Ook het tijdschrift Noorderland schreef over de unieke 11 stegentocht, lees meer.


WOUDSEND PROMOTIE
Website met toeristische informatie over het watersportdorp Woudsend.
Woudsend Promotie werkt samen met de Ondernemersvereniging van Woudsend.